Який посуд можна використовувати у російській печі?

У зв'язку з відродженням інтересу до традицій російської кухні зауважимо, що найкращий посуд для печі – чавунна. Це чавунки та чавуни, листи та сковороди-жаровні, сковороди гриль, каченята та каструлі з чавуну. Крім того, знадобляться ще рогачі та сковорідки (чапельники).

Чим дістають із печі чавунок?

Ухват, рогач — ручний інструмент для переміщення глиняних і чавунних горщиків для їжі, встановлення їх у топку російської печі. Є металевою рогаткою, закріпленою на довгому живці. Під кожний розмір чавунця був свій рогач.

Який посуд можна використовувати у тандирі?

Існує 2 види посуду, що підходить для приготування страв на тандирі:

  • чавунна;
  • із червоної глини, із глазурованою внутрішньою поверхнею.

Як готували у російській печі?

Приготування їжі Смажили біля гирла (перед паливом, що горить), варили і парили безпосередньо в горнилі при розтопленій або догоряючій печі, підігрівали на шістці, пекли і мучили в горнилі після топки. Хліб та іншу випічку випікали на поду печі. Для цього ретельно очищали пекти від вугілля та золи.

Як називається чавунний горщик?

Чавунки або горщики, використовуються для приготування їжі в духовці або печі. Чавунок – це традиційно російський посуд, вони призначені для приготування страв шляхом довгого, повільного томлення. Звужене дно призначене для встановлення у спеціальний отвір у верхній стінці пічної топки.

Чому у Чавунка така форма?

Така форма дозволяла ставити і виймати його з печі за допомогою спеціального інструменту – рогача, що представляє собою розімкнене металеве кільце на довгій дерев'яній ручці. Через специфічну форми Використовувати чавуни при приготуванні їжі на газовій або електричній плиті незручно.

Що краще готувати у тандирі?

По суті тандир можна порівняти із сучасною мультиваркою. У ньому можна готувати Майже всі відомі страви – від супів до солодких пирогів. Але краще всього в ньому виходять м'ясо та риба. Вони готуються швидко, за рахунок чого у продуктах залишається більше соків та вітамінів.

Які страви можна приготувати?

У тандиріКрім хліба, можна приготувати будь-яку страву. Наприклад, всілякі традиційні солодощі: гогал, шакербуру та пахлаву, а також курку, рибу, овочі. У родині Гаджієвих усі вміють розпалити тандир і приготувати обід. Спочатку Адалят складає на дно грубки дрова за принципом куреня.

admin

6959 Post

Related Posts