Фрукти з низьким глікемічним індексом (до 55): яблука, авокадо, банани, ягоди, черешня, грейпфрут, виноград, ківі, нектарин, апельсини, персики, груші, сливи, полуниця. Фрукти із середнім глікемічним індексом (від 56 до 69): диня, інжир, ананаси. Фрукти з високим глікемічним індексом (70 і більше): кавун, фініки.
Зміст:
Який глікемічний індекс у фруктів?
Глікемічний індекс фруктів, ягід та сухофруктів:
Назва продукту | Глікемічний індекс продукту |
---|---|
Кавун | 70 |
Банан | 60 |
Брусниця | 25 |
Виноград | 45 |
•Nov 22, 2018
Які продукти мають низький рівень глікемії?
Продукти з низьким глікемічним індексом
- Баклажани – 10.
- Яблука – 35.
- Молочний шоколад – 35.
- Інжир у свіжому вигляді – 35.
- Зелений горошок – 35.
- Абрикос – 35.
- Груша – 33.
- Сушені яблука – 30.
Який продукт має найвищий глікемічний індекс?
Глікемічний індекс продуктів
Високий ГІ | Середній ГІ |
---|---|
здобна булочка, картопля (95) | варений рис, консервована кукурудза (60) |
кукурудзяні пластівці, попкорн, білий хліб, тушкована морква (85) | вівсяне печиво, молочна вівсянка, спагетті, гречка, ківі (50) |
крекери, чіпси (80) | ананасовий сік, хліб з висівками (45) |
•Jun 1, 2016
Коли є продукти із високим глікемічним індексом?
Продукти з високим глікемічним індексом – це продукти живлення, в якій містяться прості вуглеводи із високою швидкістю засвоєння. Вони швидко віддають свої калорії у кров як глюкози, переповнюючи організм зайвою енергією.
Які фрукти мають найнижчий глікемічний індекс?
Продукти ранжуються від 1 до 100 з урахуванням того, наскільки швидко вони підвищують рівень глюкози в крові. Фрукти з низьким глікемічним індексом (до 55): яблука, авокадо, банани, ягоди, черешня, грейпфрут, виноград, ківі, нектарин, апельсини, персики, груші, сливи, полуниця.
Як дізнатися про свій глікемічний індекс?
Глікемічний індекс розраховується як відношення 50 г досліджуваного вуглеводу до 50 г стандартного вуглеводу (звичайний стандарт – глюкоза) 1. Показники рівня глюкози оцінюються не у хворих на цукровий діабет, а у здорових добровольців.
Як дізнатися ГІ продуктів?
Глікемічний індекс розраховується у лабораторії. Знаходять 10 здорових добровольців, які беруть по 50 г порошку глюкози. Далі протягом 2-3 годин кожні 15 хвилин у них беруть аналіз крові на цукор.