Як зрозуміти, що сир сулугуні зник?

Також зрозуміти, що сир зіпсувався допоможе обвітрілася, темніша поверхня, наявність слизу. Про те, що продукт не можна вживати, вказує на неприємний і нехарактерний запах: кислий, гіркий, затхлий, підвалу або сирої землі. Будь-який «аромат», що відштовхує, – привід утилізувати сир.

Як дізнатися зіпсований сир чи ні?

На напівтвердих сирах не повинно бути білого нальоту, зріз має бути свіжим і не завітреним. Якщо напівтвердий сир пахне аміаком, отже він уже почав псуватися. Якщо сир став маслянистим чи мокрим з обох боків упаковки – отже, він неправильно зберігається.

Як псується сир?

Тверді сири зберігають свої якості протягом 10-15 днів, напівтверді – 1-2 тижні. Сир, нарізаний великими шматками, проживе довше, ніж тонкі скибочки. Сорти з пліснявою пролежать у холодильнику без втрати своїх властивостей не більше 3-4 днів після відкриття упаковки.

Чи можна отруїтися простроченим сиром?

М'які сири, наприклад, бри і камамбер, можна, можливо є протягом п'яти-семи днів із закінчення терміну придатності. Умова колишня – весь цей час продукт повинен був перебувати в неушкодженій заводській упаковці при температурі не вище +5. А ось твердий сир на кшталт пармезану та чеддера спокійно можна, можливо є ще півтора місяці.

Що пахне сиром?

Пов'язані з технологічним процесом і процесом дозрівання: копчений, дим, кисло-в'яжучий, пропіонова кислота (ементалер), масляно-кисла кислота (прогорклая олія), протеоліз (м'ясний бульйон, бульйонний кубик), оцтова кислота, дріжджі (хлібна кірка) , аміак, силос, що б'є в ніс запах, окислений (…

Як пахне зіпсований сир?

Також зрозуміти, що сир зіпсувався допоможе обвітрена, темніша поверхня, наявність слизу. Про те, що продукт не можна вживати, вказує на неприємний і нехарактерний запах: кислий, гіркий, затхлий, підвалу або сирої землі. Будь-який відразливий «аромат» – привід утилізувати сир.

Як виглядає зіпсований дор блю?

Її колір може варіюватися від сірого до темно-зеленого і жовтуватого, але вона повинна бути однорідною, однотипною, знаходитися всередині сирного тіла в очах і борозенках. Якщо з'являється яскраво-контрастна пліснява: чорна, червона – сир зіпсований.

Який сир не псується?

Тверді сорти сирів (пармезан, грана падано) можуть безпечно зберігатися до шести тижнів, оскільки втрачають найменше вологи. Цілком зберігаються набагато довше, ніж терті або нарізані на шматочки. Напівтверді та напівм'які сири (чеддер, гауда) можуть безпечно зберігатися приблизно від двох до чотирьох тижнів.

admin

6959 Post

Related Posts