Як швидко зварити горох, щоб він розварився?

Невелика дрібка харчової соди закидається в каструлю з окропом, в якій вариться горох.. І відбувається диво – горошок розварюється протягом 20 хвилин. А про такий спосіб, коли не потрібно ні соди, ні замочування, напевно, чули не всі. І цей спосіб простіше простого!

Як розварити колотий горох?

Попереднє замочування тільки збільшує час варіння гороху. У магазині вибери колотий горох. Висип в каструлю потрібну кількість і залий водою приблизно на 3 см вище за рівень гороху. Вари помішуючи ложкою кожні 15 хвилин.

Як швидко зварити старий горох?

Отже резюмуємо коротко:

  1. використовуємо цільний горох;
  2. заливаємо водою на 1-2 сантиметри зверху;
  3. воду обов'язково солимо;
  4. у процесі варіння знімаємо піну і підливаємо воду потроху за необхідності;
  5. м'який розварений горох готовий.

Що робити, якщо не розварюється горох у супі?

Лайфхак для швидкого розм'якшення гороху Додайте в каструлю з горохом половину чайної ложки соди на кожні 2 літри води. Сода пом'якшує воду, отже, горох звариться значно швидше. Через 15-20 хвилин варіння горошини стануть м'якими.

Як швидко зварити горох без соди?

Опустіть горох у холодну підсолену воду і дочекайтеся її закипання. Через 10 хвилин додайте в каструлю півсклянки холодної води. Після закипання горошини стануть м'якими за кілька хвилин. При необхідності процедуру можна повторити та зробити горох більш розсипчастим.

Чи потрібно замочувати колотий горох для супу?

Горох, цілий і колотий, що продається в сушеному вигляді. У ньому практично повністю відсутня волога. Якщо його відразу почати варити, складно розрахувати час приготування та необхідну кількість рідини.Якщо ж продукт заздалегідь залити водою, звариться він у кілька разів швидше, що дозволить заощадити час та ресурси.

Скільки замочувати колотий горох для супу?

Варіння гороху після замочування Залишається питання, на скільки замочувати колотий горох для супу. Для нього достатньо буде 1,5-2 години. А потім для отримання пюре треба залити водою з розрахунку на 1 частину бобів три частини води і варити до розм'якшення, періодично помішуючи, щоб уникнути прикипання на дно.

Як швидше зварити горох без замочування?

Ви можете не замочувати горох: достатньо буде ретельно промити його в холодній воді, поки вона не стане прозорою. Додайте в чашу 2 склянки промитої гороху і 4-5 склянок води, посоліть. Чашу поставте в мультиварку, встановивши режим "Гушіння", і залиште готуватися протягом 2 годин.

admin

6959 Post

Related Posts