Сочник, со́чень – Випічка у вигляді складеної навпіл коржі з напіввідкритою або закритою начинкою. Розрізняють соки солодкі з пісочного тіста (наприклад з сирною начинкою), і соки з дріжджового та інших видів тіста з рибним фаршем, тертим сиром та іншими начинками.
Зміст:
Як правильно сочень чи соковити?
Всі ці слова правильні, словникові і означають те саме. У однині сочник, у множині – сочники. Дуже – однина, від нього форма множини "сочі".
Де вигадали сочник?
Само слово «сочник» походить від староруського «сочень». Так у кулінарії в минулому називали тісто, розкочене в пласт. Іншими словами, що сочник – Давньоруський хлібобулочний виріб. З часом ця назва перейшла на особливий вид випічки, яку готували з тонкого шару тіста, начиненого сиром.
Чому соковити?
Назва виробу походить від слова сік, оскільки спочатку сочень являв собою прісний коржик, змащений густим соком (олією) з насіння конопель, або коржик з тіста на соку. Готували такі коржі (а також сочиво) тільки на Різдвяний святвечір (напередодні Різдва Христового).
Скільки калорій в одному сочнику?
Калорійність сочника становить 274 ккал на 100 г продукту.
Чому Сочень Сочень?
Назва виробу походить від слова сік, оскільки спочатку сочень являв собою прісний коржик, змащений густим соком (олією) з насіння конопель, або коржик з тіста на соку. Готували такі коржі (а також сочиво) тільки на Різдвяний святвечір (напередодні Різдва Христового).
Скільки важить 1 сочок з сиром?
ВАГА: 90гр. СКЛАД: борошно пшеничне хлібопекарське вищого ґатунку, сир, маргарин молочний 82%, цукор-пісок, яйце куряче, сметана, сода, розпушувач. ТЕРМІН ЗБЕРІГАННЯ: 72ч.
Скільки калорій у Сирні сочники?
244,1 кКал Енергетична цінність Сочники з сиром становить 244,1 ккал.