Як є: найчастіше кольрабі Використовують у сирому вигляді – як закуску, у складі салатів. Молоде листя капусти бланшують у суміші вершкового та оливкової олії і подають як гарнір, присмачений лимонним оцтом.Oct 1, 2013
Зміст:
Як з'їсти капусту?
Кольрабі їдять сирий у салатах (можна додати і листя), томлять у вершковому маслі, варять у воді або на пару, її можна приготувати за будь-яким рецептом для ріпи. У багатьох рецептах з кольрабі пропонують вийняти з неї середину, нафарширувати та запекти.
Чи потрібно чистити капусту кольрабі?
Ця смачна та поживна їжа повинна чиститись правильно, щоб отримати максимально велику вигоду від її наявності у блюді. Все залежатиме виключно від рецепту. Але чистити її доведеться від листя, що незвичайно для капусти. Використовується в основному її «тіло», або качан, як кому буде зручніше.
Що можна їсти у капусті кольрабі?
У їжу придатний як сам бульба, а й зелень. Однак якщо бульбу достатньо очистити, як картоплю, натерти на тертці — і вона вже придатна для харчування, зелень кольрабі потрібно готувати — трохи згодом розповімо, як. Називають кольрабі у різних країнах по-різному.
Чи можна їсти сиру капусту кольрабі?
Кольрабі можна не тільки їсти сирий, але і готувати на пару, варити чи запікати. Злегка протушкована, вона чудово поєднується з усіма видами вегетаріанських та веганських страв.
Яка користь від кольрабі?
У складі капусти кольрабі великий вміст вітаміну С, і навіть таких вітамінів, як А, У, В2, РР. Крім того, продукт багатий цінними мінеральними солями, а також магнієм, кальцієм, фосфором, калієм, залізом і кобальтом.
Якого роду належить слово кольрабі?
Іменник, нежива, жіноча рід, Несхильне (тип відмінювання 0 за класифікацією А. А. Залізняка). Корінь: –кольрабі– [Тихонов, 1996].
Скільки часу вариться капуста кольрабі?
Скільки варити кольрабі? Кольрабі варити 15 хвилин.