Ечпочмак, учпочмак, усбосма́к (тат. өчпочмак — «трикутник», башк. өсбосмаҡ) — татарське та башкирське національне блюдо, випечений виріб з прісного, рідше дріжджового тіста, з начинкою з картоплі, м'яса (як правило, яловичини, цибулі.
Зміст:
Як правильно їсти ечпочмак?
Ечпомак подається разом з гарячим бульйоном, який можна наливати всередину пиріг під час їжі, або просто для того, щоб запивати бульйоном пироги. Їх можна подати і як основне блюдо, і просто до чаю. Цукор – 1 ст.
Чим відрізняється Ечпочмака від Елеша?
Тут багато говорити не доведеться, так як елеш схожий на ечпочмак. Їх відмінність у формі та начинці – елеш круглий, а замість яловичини в нього кладуть курячу грудку.
Навіщо в Ечпочмаку дірочка?
Зникла необхідність робити тривалі зупинки для приготування їжі, тому що традиційно ечпочмак готувався з невеликим отвором посередині, в який заливали гарячий бульйон, і виходила гаряча повноцінна страва.
Скільки часу готується ечпочмак?
Поставити лист у попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Спочатку випікати ечпочмаки у духовці 20 хвилин. Потім вийняти лист з духовки, і влити в кожен пиріжок по ложці бульйону. Гарячий м'ясний бульйон зробить соковитіше начинку.
Навіщо в Ечпочмаку отвір?
Зникла необхідність робити тривалі зупинки для приготування їжі, тому що традиційно ечпочмак готувався з невеликим отвором посередині, в яке заливали гарячий бульйон, і виходила повноцінна гаряча страва.
Для чого необхідний отвір в Ечпочмаку?
У центрі залишаємо невелике отвір. Таким чином ми зробимо ечпочмаку традиційну форму трикутника з отвором у центрі. Воно необхідно, щоб при випіканні додавати всередину пиріжків трохи бульйону. Краї тіста загорнути хвилеподібно, або залишити як є.
Чому ечпочмак трикутний?
Щоб приготувати справжню татарську ечпочмак, потрібно взяти дріжджове тісто, а для начинки – рубану баранину, порізану картоплю, дрібно нарізану цибулю. Начинку треба посолити і поперчити, розкачати тісто і вирізати кружки. Начинку викладають на тісто і з'єднують краї так, щоб вийшов трикутник.