Як правильно бланшувати капусту?

Навіщо молоду свіжу капусту перед використанням бланшують?

Використання цій кулінарній технології сприяє тому, що крихкі листові овочі (шпинат, листова капуста, щавель) не розвалюються під час приготування. Завдяки бланшуванні тверді овочі та фрукти не втрачають своєї форми, не стають м'якими.

Як бланшувати цвітну капусту та броколі?

Різниця тільки в тому, що кольорова капуста не така жорстка, тому бланшувати її можна трохи швидше. Якщо броколі слід тримати у воді 4 хв., цвітної капусти буде достатньо 3 хв. 1. Розібрану на суцвіття капусту покладіть у друшляк, ретельно промийте під проточною водою.

Як потрібно бланшувати цвітну капусту?

Приготуйте миску з крижаною водою та тацю, застелену паперовими рушниками. Покладіть цвітну капусту в киплячу воду і бланшуйте приблизно 1,5-2 хв, залежно від розміру суцвіть (максимум до 3 хв). Вийміть цвітну капусту шумівкою і одразу перекладіть у миску з крижаною водою.

Що означає бланшувати у киплячій воді?

Бланшування, також ошпарювання, бланшування (від дієслова бланшувати, фр. blanchir – літер. мити, білити, відбілювати, обдавати окропом; від фр. blanc – білий) – короткочасна обробка продукту окропом або парою.

Як відрізнити молоду капусту від старої?

У капусти з нового врожаю яскраво виражений зелений колір. На дотик молода капуста більш пружна, при стисканні її листя хрумтять. Качан не такий щільний, як у старій капусти. У молодої капусти листя більш пружне, тоді як у старій вони ніби прилипли один до одного.

Як зробити, щоб свіжа капуста була м'якою?

1Очистити і обмити качан капусти, видалити качан, тонко нашаткувати, злегка посолити і перетерти руками, щоб капуста стала м'якою. 2Сік, що виділяється, віджати. 3Після цього капусту покласти в салатник, залити оцтом, змішаним із цукром, і в такому вигляді залишити на 30-40 хвилин.

Як правильно бланшувати капусту броколі?

Далі необхідно бланшувати брокколі. Це можна зробити за допомогою кошика-пароварки або просто опустити суцвіття в окріп. Якщо використовуєте кошик-пароварку, готувати капусту на пару під закритою кришкою слід 4-5 хвилин, якщо варити в окропі – 1-2 хвилин буде достатньо.

admin

6959 Post

Related Posts