При ошпарюванні качку опускають на хвилину в гарячу воду, але не окріп (70-80 градусів), а після цього видаляють пір'я. Потім птах підвішують за ноги і якнайшвидше обскубують. Такий метод має недолік: м'ясо качки червоніє, а пух уже не можна буде використовувати.
Зміст:
Як обскубти дикого птаха?
Другий спосіб – птицю поміщають у гарячу воду за нормальної температури близько 70-80 градусів на 60 секунд. Після цього пір'я легко відокремлюється від шкірного покриву. Потім необхідно підвісити тушку вертикально за лапу і приступати до чистового обскубування. Цей спосіб має суттєвий мінус – це червоне м'ясо.
Скільки часу тримати качок до вибою?
Найчастіше качку забивають у віці 60 – 65 днів. Момент вибою визначається станом оперення качок: коли вперше повністю виростає пухове покриття. За 18-24 годин до забою качки повинні голодувати, але при цьому має бути забезпечений вільний доступ до води.
Чи можна готувати качку з пеньками?
Дуже смачна м'ясна страва, хто не куштував такий варіант приготування. качкиобов'язково приготуйте його. Я навіть не знаю що смачніше в цій страві качка або все-таки "пеньки", все виходить дуже смачно. Бажано готувати качку у глибокому казанку. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 8 порцій.
Як правильно обробити качку перед приготуванням?
Перед приготуванням качки в домашніх умовах необхідно її добре помити, обсушити, замаринувати або натерти сіллю, спеціями, часником зовні та всередині, а потім на дві третини наповнити начинкою.
Як ошпарити птаха?
В ідеалі, під час обскубування, тушки слід поливати водою тієї ж температури, якою і шпарили. Це дозволяє повністю обскубти птицю і змити перо.Але також можна використовувати холодну воду. Але в такому випадку починайте зрошувати птицю через 10-15 сек.
Як чистять курей від пір'я на фабриці?
Для видалення оперення з птиці застосують дискові автомати. Принцип роботи заснований на використанні сили тертя гумових робочих органів з оперення. Під час роботи автоматів безперервно подається вода температури 45-50 градусів.
У якому віці можна різати бройлерні качки?
Птахівники досвідченим шляхом встановили, що оптимальний термін вибою бройлерних качок настає на 60-70 день життя птаха. До цього віку вага качки зазвичай сягає трьох кілограмів. Після закінчення цього періоду качки не тільки починають накопичувати жир, відбувається друга линяння.