Як позбутися кислоти в компоті?

Чим погасити кислоту у компоті?

Ну а «вирулити» смак компотуЩоб він у результаті став приємно-солодким, досить легко: додайте цукор. Якщо пропорції порушені, і кислий смак дуже концентрований, доведеться додавати і воду. Щоб було не так прикро, частково на основі кислого компоту можна зварити кисіль. Підсилить солодкий ефект додавання меду.

На якому етапі додавати цукор у компот?

цукор додавати тільки те ок того як компот знято з вогню. Для того, щоб позбутися комашок-мурашок у малині, попередньо замочіть її на 15 хв у підсоленій воді.

Що робити, якщо сильно солодкий компот?

Сильно солодкий компот може зберігатися у холодильнику досить довго. У решту компот підлити води і, напевно, доведеться додати ягід або фруктів, прокип'ятити, остудити і можна пити. Потім, коли знову захочеться компоту, дістати банку зі солодким компотом і так розбавляючи – переварити.

Який найкорисніший компот?

Щоб компот вийшов не тільки смачним, а й корисним, робити його найкраще із суміші кураги, яблук, груш, чорносливу. При варінні компотуКрім цих сухофруктів, можна покласти засушені ягоди, наприклад, вишню, родзинки, шипшину та інші.

Чим можна замінити лимонну кислоту у компоті?

Готуючи компот, повидло або варення з ірги, айви, агрусу або чорноплідної горобини ніяк не обійтися без лимонної кислотиадже саме вона надає їм пікантної кислинки. В даному випадку замість лимонної кислоти можна використовувати апельсинову або лимонну цедру та цитрусовий сік або яблучне пюре та цедру.

Для чого компот додають лимонну кислоту?

Лимонна кислота в компоті виконує роль консерванту. Особливо вона корисна, коли компот готуватися з фруктів або ягід. Справа в тому, що вони не містять природного пектину, а це прямо впливає на корисність напою та його смак. Додаючи лимонну кислоту, можна зменшити кількість цукру, що точно піде на користь.

Скільки варити компот після того, як закипить?

Середній час приготування компоту зі свіжих фруктів та ягід становить від 5 до 15 хвилин після закипання. Не потрібно перетравлювати напій, він настоїться і набере смак доки остигає.

admin

6959 Post

Related Posts