Як мають виглядати свіжі мідії?

Як відрізнити добрі мідії від поганих?

Постукайте по раковині або капніть лимонним соком. Якщо мідії почали закриватися, значить вони свіжі, якщо ні – відмовтеся від покупки. При варінні стулки мідії обов'язково маємо розкритися. Якщо цього не сталося, то молюск помер до приготування, їсти його не можна.

Як зрозуміти хороша мідія чи ні?

Раковини живих мідій мають бути цілими, без ушкоджень та тріщин. Запах має бути свіжим, мідії приємно пахнуть морем. Будь-який сторонній неприємний запах — привід насторожитись. Стулки раковин мають бути закриті.

Чому деякі мідії помаранчеві?

Колір раковини може бути зеленого відтінку, фіолетові та коричневі. Насамперед на колір впливає місце проживання мідії. М'ясо молюска буває білого та помаранчевого кольору. Тут все дуже просто: помаранчеві мідії жіночий, білий чоловічий.

Як зрозуміти, що мідії готові?

Потрібно залити їх водою, довести до кипіння, злити воду і проварити в новій воді 10 хвилин. Як тільки стулки розкриються, і по кухні пошириться чудовий аромат, мідії готові!

Які мідії краще купити?

Стулки повинні бути цілими, без сколів та пошкоджень. Закриті мідії переважно надходять у хорошому, товарному вигляді. А ось до очищеної продукції треба поставитися уважніше. М'ясо молюсків не повинно бути заморожене монолітом, в упаковці не повинно бути багато снігу.

Чи можна їсти мертві мідії?

У мертвих мідіях дуже швидко з'являються різні шкідливі бактерії, так що людина, яка з'їсть нерозкриту, може отруїтися».

Чи потрібно чистити мідії усередині?

Чому потрібно чистити мідії? Так як мідії фільтрують воду, то них можуть затримуватися різні сторонні тіла, водорості. Харчуються мідії суспензією, планктоном та іншими організмами, які накопичуються у них у шлунку.

admin

6959 Post

Related Posts