Сила агар–агара вимірюється на європейський лад у Блюмах. За замовчуванням у всіх рецептах прийнято використовувати продукт із показниками 900 Б. Це приблизно 2600 у перерахунку на радянський стандарт за Валентом.
Зміст:
Як зрозуміти яка сила у агару?
Щоб перевірити, чи достатньо агара міститься в розчині, потрібно налити трохи в чайну ложку і помістити на півхвилини в морозильну камеру. Якщо вміст ложки застиг, концентрація вибрана правильно. Якщо розчин залишився рідким, можна додати до нього трохи агара і знову нагріти.
Як визначити Желюючу силу агару?
Залежно від сорту може мати відтінок від білого до темно-жовтого (чим світліший відтінок – тим краща якість). Як і желатин, агар–агар може мати різну желюючу здатність, яка позначається числами – 600, 700, 800, 900, 1100, 1200. Чим більше число, тим вище здатність, що желює.
Що таке агар 900?
Агар–агар – рослинний замінник желатину, може використовуватися у вегетаріанській та пісній кулінарії.
Де написано силу агар агару?
Фіолетові стовпці це сила агару у рецепті. Зелені рядки це сила агаруякий у вас є. На перетині – коефіцієнт, на який потрібно помножити кількість за рецептом, щоб усе вийшло. Наприклад, якщо в рецепті 22 г агар–агара силою 900, а в мене є агар 1200.
Чи можна вдруге розчинити агар агар?
Агар–агар термооборотний, тобто розчин з ним можна повторно нагріти і знову застигне після охолодження.
Як правильно вибрати агар агар?
Найякіснішим є порошковий агар. Він краще всього розчиняється у воді та якісніше згущує суміш.Якщо вам в руки потрапили пластівці або пластівці, то вам доведеться використовувати більше загусника. Зразкове співвідношення необхідної кількості пластівців до порошку – 3:1.
Як розрахувати кількість агару?
Приблизна витрата агар–агара: від 2 до 4 грамів (не повної 1 чайної ложки) на 150-180 мл рідини. Перед тим, як використовувати агар–агар варто пам'ятати: Яку рідину та яку кислотність ви використовуєте? Чим кислотність рідини вища, тим більше агар–агара необхідно додати.