Зміст:
Скільки білка у різних кашах?
Найбільші білкові крупи
Назва продукту | Вміст білка на 100 г сухої крупи | Приблизний рівень засвоєння білка |
---|---|---|
Гречана крупа | 10 – 12 г | 50 – 60% |
Вівсяна крупа | 10 – 12 г | 50 – 60% |
Перлова крупа | 10 – 12 г | 50 – 60% |
Манна крупа | 10 – 11 г | 50 – 60% |
•Jan 7, 2021
Як відновити білок в організмі?
У раціоні обов'язково повинні бути продукти з достатньою кількістю білка, серед яких:
- м'ясо (птах, риба, яловичина, свинина);
- риба;
- молочні та кисломолочні продукти;
- яйця;
- морепродукти;
- сир;
- горіхи;
- бобові;
Де взяти чистий білок?
Топ-20 продуктів із високим вмістом білка (У середньому на 100 г)
- Червона ікра – 36 г;
- Соя – 36 г;
- Сир "Пармезан" – 36 г;
- Куряча грудка – 31 г;
- Гарбузове насіння – 30 г;
- Тунець – 29,15 г;
- Пісна яловичина – 29 г;
- Свинина (вирізка) – 26 г;
Що їсти щоб було більше білка?
Топ-10 продуктів за рівнем білкових калорій (крім м'яса)
- Креветки – 97%
- Тунець – 84%
- Грецький йогурт – 69%
- Твердий сир (пармезан) – 38%
- Яйця – 33%
- Брокколі – 31%
- Брюссельська капуста – 28%
- Молоко – 21%
Який крупі більше білка?
Гречка Це рекордсмен за кількістю білка серед гарнірів.
У чому найменше білка?
Продукти без білка для низькобілкової дієти
- м'ясо та субпродукти (яловичина, свинина, курка, качка індичка та інші);
- вироби із м'яса: ковбаси, сосиски, делікатеси;
- риба та морепродукти, а також більшість продуктів з них;
- яйця;
- молочні продукти: молоко, кисломолочні продукти, сири, сир, сметана;
Як проявляється нестача білка в організмі?
Апатія, швидка стомлюваність, складності з концентрацією, відчуття втоми та сонливості – ще одна група маркерів характерних для тих, у чиєму раціоні тривалий час відзначається брак білка. Як правило, таке самопочуття – не єдина ознака білкової недостатності.