Зміст:
Чи потрібно чистити навагу?
Можна спробувати зняти шкіру (не завжди допомагає), але тоді загубиться одна з фішок – апетитна хрумка скоринка. Чистити та смажити навагу Дуже просто – на її камуфляжній, бурій з зеленими і рудуватими відтінками шкірі майже немає луски, вона мікроскопічна. М'ясо у наваги дієтичне, нежирне, ніжне.
Якому сімейству належить навага?
тріскових Далекосхідна наваґа, або вахня, або тихоокеанська наваґа (лат. Eleginus gracilis) – морська риба сімейства тріскових.
Який смак у наваги?
Рибу не можна назвати смачною чи несмачною. У риби біле м'ясо, кісток у ній справді практично немає. за смаку вона несмачна, ось зовсім.
Що за риба навага?
Навага – це біла морська риба із сімейства тріскових. На відміну від північної, далекосхідна навага більша: її довжина досягає 30-40 см. Через малу популярність купують навагу нечасто, хоча за смаковими якостями вона перевершує тріску та багато інших видів.
Як чистити заморожену навагу?
Розморожувати навагу треба природним способом: помістивши її в миску, залишити на кілька годин при кімнатній температурі. Розморожену навагу очищаємо від луски. У цього виду риби луска дуже дрібна, вона легко зчищається за допомогою ножа. Видаляємо голову, плавці та хвіст.
Чим корисна риба навага?
Як і у багатьох риб, у наваги жир міститься у печінці та вважається дуже корисним. Саме м'ясо риби містить велику кількість селену, дуже важливого для наших нервової та імунної систем, йоду, вітамінів D, А, В9, Е, а також жирні насичені кислоти.
Що то за риба голець?
Голець відноситься до представників "червоної" риби. Колір м'яса цієї риби може змінюватися протягом її життя, а також в умовах зміни місця проживання. Голець є близьким родичем сімейства лососевих, які налічують десятки видів, що відрізняються між собою розмірами та формою.