Зміст:
Скільки хвилин після закипання варити компот?
Середній час приготування компоту зі свіжих фруктів та ягід становить від 5 до 15 хвилин після закипання. Не потрібно перетравлювати напій, він настоїться і набере смак доки остигає. Як тільки вода з фруктами закипить, переведіть вогонь під каструлею на слабкий режим.
Коли потрібно додавати цукор у компот?
цукор додавати тільки те ок того як компот знято з вогню. Для того, щоб позбутися комашок-мурашок у малині, попередньо замочіть її на 15 хв у підсоленій воді.
Скільки потрібно води на 500 г сухофруктів?
Сухофрукти 500 гр. Вода – 2-3 л. Цукор – до смаку.
Кому не можна пити компот із сухофруктів?
Через високу концентрацію активних речовин протипоказане вживання компоту із сухофруктів при виразці, панкреатиті, розладі кишечника. Не варто забувати, що плодові узвари мають проносну і потогінну дію.
Коли потрібно вимикати компот?
Коли вода закипить, зменште вогонь до мінімуму, дайте залишити під закритою кришкою близько 3 хвилин і вимикайте. Настоявшись, компот стане найсмачнішим, неймовірно ароматним та максимально насиченим.
Як правильно варити компот, щоб зберегти вітаміни?
Для варіння компоту зі свіжих фруктів, спочатку слід закип'ятити воду в окремій ємності і тільки після повноцінного закипання, слід додавати фрукти. Вчені довели, що при термообробці напій не стає менш багатим на вітамінитому сміливо варіть.
Скільки цукру в компот у каструлі?
Якщо переварити, то в компоті залишиться менше вітамінів та корисних властивостей. Цукор всипають до смаку, в середньому це склянка цукру на 2 літри води. 3. Після приготування каструлю накривають кришкою та дають настоятися півгодини.