Навага – це біла морська риба із сімейства тріскових. На відміну від північної, далекосхідна навага більша: її довжина досягає 30-40 см. Через малу популярність купують навагу нечасто, хоча за смаковими якостями вона перевершує тріску та багато інших видів.
Зміст:
Яка користь від риби навага?
Як і у багатьох риб, у наваги жир міститься у печінці та вважається дуже корисним. Саме м'ясо риби містить велику кількість селену, дуже важливого для наших нервової та імунної систем, йоду, вітамінів D, А, В9, Е, а також жирні насичені кислоти.
Який смак у наваги?
Рибу не можна назвати смачною чи несмачною. У риби біле м'ясо, кісток у ній справді практично немає. за смаку вона несмачна, ось зовсім.
Чим харчується риба навага?
Навага харчується різними хробаками, ракоподібними, ікрою та молоддю інших риб. Стателозрілою стає на другому-третьому році життя. Нереститься в січні-березні при температурі придонної води від -0,5 до -1,9 °С.
Скільки коштує риба навага у магазині?
245 руб./можна купити навагу свіжоморожену без голови (в 1 кг упаковках) в інтернет-магазині «Рибоєдов» з доставкою, за низькими цінами. Навагу у нас знають мало, а дарма: вона дієтична, містить багато вітамінів, у її м'яса антигістамінні, протизапальні властивості.
Як правильно чистити навагу?
Чистити і смажити навагу Дуже просто – на її камуфляжній, бурій з зеленими і рудуватими відтінками шкірі майже немає луски, вона мікроскопічна. М'ясо у наваги дієтичне, нежирне, ніжне.
Скільки білка у рибі навага?
Харчова цінність та хімічний склад "Навага далекосхідна".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 ккал |
---|---|---|
Калорійність | 69 кКал | 5.9% |
Білки | 15.1 г | 28.8% |
Жири | 0.9 г | 2.3% |
Вода | 82.3 г | 5.2% |
Що краще тріска чи навага?
Навага відноситься до сімейства трісковихтому вона практично без кісток, тільки хребет і невеликі кісточки по плавниках. Все інше – смачне біле м'ясо. Знову ж таки, мушу зазначити, що на мій смак, вона смачніше мінтаю та хеку. Хіба що тріску поступається.