Практично на будь-якій етикетці ви зустрінете три абревіатури: вміст алкоголю (ABV), IBU, ЕНС (OG).Sep 18, 2020
Зміст:
Що означає Abv?
Alcohol By Volume, або ABV, — це позначення вмісту алкоголю в пиві, що показує, скільки відсотків від загального обсягу рідини в пиві становить алкоголь. Наприклад, якщо показник ABV сорти становить 5% та обсяг пляшки 0,5 мл, то в ємності знаходиться 25 мл чистого алкоголю.
Що таке екстрактивність початкового сусла?
Початкова щільність пива інакше називається екстрактивністю початкового сусла. Ця величина показує, скільки сухих речовин у відсотковому співвідношенні до води міститься в сусле.
Що таке гіркота IBU?
IBU (International Bitter Units) – міжнародний загальноприйнятий стандарт виміру гіркоти у пиві. IBU обчислюють з обсягу сусла до початку кип'ятіння або обсягу отриманого пива з використанням смоли хмелю (альфа-кислоти), помноженого на 5/7. IBU визначає кількість альфа-кислот.
Що означає на пляшці пива 4 ПРО?
Original gravity, OG – це щільність пива. Вона вказується у вигляді трьох- чи чотиризначного числа, за яким любителі визначають, щільне перед ними пиво чи ні. Щоб розрахувати густину, потрібно взяти останні три цифри на пляшці та розділити їх на чотири. Вийде щільність у відсотках.
Як читати етикетку пива?
Як читати пивну етикетку
- ABV або Alcohol by Volume/ ABW – Alcohol by Weight – відсотковий показник алкоголю у напої. …
- IBU або International Bitterness Unit – одиниця похмеленості пива. …
- OG або Original Gravity – щільність пива. …
- Шкали SRM або EBC означають колір пива.
Feb 4, 2020
Як визначити гіркоту в пиві?
D = (A * B) / (C * 0.1), де
- A – загальна кількість хмелю (грам);
- B – вміст альфа кислоти у хмелі (%), вказується виробником;
- C – кількість пивного сусла (літрів);
- D – перший коефіцієнт визначення показника IBU.
Jan 16, 2017
Що таке щільність у пиві?
густина пива – це характеристика, що вказує на те, скільки відсотків сухої речовини було в пивному суслі. Пивне сусло у свою чергу є основою для приготування самого напою. густина пива вимірюють ще до початку бродіння. Зазвичай її вказують у відсотковому співвідношенні чи градусах Баллінга.