Чому варять у холодній воді?

М'ясо Для збереження аромату, м'яса слід починати варити в ледь киплячій воді на повільному вогні. Для отримання ароматного бульйону, варто класти м'ясо в холодну воду, Тоді м'ясо її просочить. Пінку слід зняти (таким чином звільняться протеїни) і вийде чистий бульйон.May 17, 2010

Чому картоплю треба варити у холодній воді?

У холодній воді крохмаль, що міститься в картопля, Розчиняється, тому всі корисні мікроелементи збережуться в овочах. Тому картоплю «у мундирі» кладуть у холодну воду. картопля, опущена в киплячу воду, обволікається крохмалем, а точніше, складом, на який перетворюється крохмаль після контакту з окропом.

Чи можна варити рибу в окропі?

Незалежно від того, заморожена риба чи ні, потрібно залити її холодною водою та поставити на плиту. Не можна кидати рибу в киплячу воду – у цьому випадку вона швидко звариться зовні, а всередині залишиться сирою, або буде готова всередині, але зовні м'ясо вже розвалюватиметься на частини.

Якою водою заливати м'ясо при варінні?

М'ясо слід класти в гарячу воду; так його смак збережеться краще. За бажанням можна додати приправи та очищені овочі, спеції (цибуля, морква, кучерява петрушка, лавровий лист, чорний перець, пряний перець тощо). – М'ясо варять під кришкою на малому вогні до тих пір, поки воно не стане м'яким.

Чи можна м'ясо заливати окропом?

Якщо ж м'ясо відварюють не для бульйону, а, наприклад, для другої страви чи салату, то доцільно залити його відразу окропом. У чому хитрість? Під впливом окропу білки починають стрімко згортатися, швидко закупорюючи волокна. М'ясо зберігає сік усередині, смак готового м'яса виходить насиченим.

Чому картоплю закладають у киплячу воду?

У мундирах картопля варять тільки в холодній воді. Очищені бульби слід варити в киплячій воді. Пов'язано це правило з тим, що опущена в киплячу воду картопля покривається крохмалем і зберігає чи не всі вітаміни. Водночас температура води не впливає на смакові властивості готової страви.

Чи потрібно кип'ятити воду перед картоплею?

Найчастіше люди заливають картоплю холодною водою. В результаті в процесі варіння він втрачає більшу частину поживних речовин. Більш правильним рішенням буде класти сиру картоплю в киплячу воду і солити її, тільки коли він стане м'яким, радить автор матеріалу.

Яка риба найкраще підходить для варіння?

Для відварювання в бульйоні та на пару підходить: судак, щука, чир, палтус, морська мова.

admin

6959 Post

Related Posts