Зміст:
Чому не варто їсти шоколад?
Важливо пам'ятати, що в шоколаді (як гіркому, так і молочному) міститься теобромін – алкалоїд, що надає збуджуючу дію на нервову систему. Надмірне надходження цієї речовини в організм небажане.
Що приносить шоколад?
У шоколаді міститься цінна речовина флаванол, який є природним антиоксидантом і сприяє зміцненню здоров'я. Крім цього, темний шоколад з 70-90% какао включає достатню кількість клітковини, заліза, магнію, міді і марганцю.
Який шоколад не шкідливий?
Який шоколад найкорисніший для здоров'я? Гіркий, адже у ньому багато натуральних какао-бобів, збагачених поживними елементами. У молочному корисних для мозку флавоноїдів майже ніадже молоко їх руйнує.
Що збільшує в організмі шоколад?
1. Шоколад піднімає настрій та загальне самопочуття Смак, запах та текстура шоколаду сприятливо впливають області головного мозку. Шоколад також містить триптофан – незамінну амінокислоту, яка стимулює вироблення серотоніну, природного антидепресанту.
Чи потрібно їсти шоколад?
Здоровій людині щоденне вживання шоколаду не зашкодить, все залежить від дозування та складу. Самий корисний шоколад – гіркий, у ньому не менше 60% какао. Какао боби багаті харчовими волокнами і магнієм, тому сприяє вивільненню ендорфінів і серотоніну, необхідного для боротьби зі стресом.
Коли не можна їсти шоколад?
У молочного шоколаду глікемічний індекс у середньому становить 40, але за наявності добавок може досягати 70-75. Тому після вживання молочного шоколаду завжди спостерігається різкий стрибок цукру у крові.Отже, при діабеті цей вид ласощів заборонено.
Як діє шоколад на організм?
Сучасна медицина стверджує, що шоколад: зміцнює кровоносну систему, покращує пам'ять, підвищує настрій, підвищує імунітет, підвищує стійкість нервової системи, є джерелом енергії, містить у собі необхідні для людини вітаміни (А, В, Е) та мікроелементи.