Чому шоколад не корисний?

Чому не варто їсти шоколад?

Важливо пам'ятати, що в шоколаді (як гіркому, так і молочному) міститься теобромін – алкалоїд, що надає збуджуючу дію на нервову систему. Надмірне надходження цієї речовини в організм небажане.

Що приносить шоколад?

У шоколаді міститься цінна речовина флаванол, який є природним антиоксидантом і сприяє зміцненню здоров'я. Крім цього, темний шоколад з 70-90% какао включає достатню кількість клітковини, заліза, магнію, міді і марганцю.

Який шоколад не шкідливий?

Який шоколад найкорисніший для здоров'я? Гіркий, адже у ньому багато натуральних какао-бобів, збагачених поживними елементами. У молочному корисних для мозку флавоноїдів майже ніадже молоко їх руйнує.

Що збільшує в організмі шоколад?

1. Шоколад піднімає настрій та загальне самопочуття Смак, запах та текстура шоколаду сприятливо впливають області головного мозку. Шоколад також містить триптофан – незамінну амінокислоту, яка стимулює вироблення серотоніну, природного антидепресанту.

Чи потрібно їсти шоколад?

Здоровій людині щоденне вживання шоколаду не зашкодить, все залежить від дозування та складу. Самий корисний шоколад – гіркий, у ньому не менше 60% какао. Какао боби багаті харчовими волокнами і магнієм, тому сприяє вивільненню ендорфінів і серотоніну, необхідного для боротьби зі стресом.

Коли не можна їсти шоколад?

У молочного шоколаду глікемічний індекс у середньому становить 40, але за наявності добавок може досягати 70-75. Тому після вживання молочного шоколаду завжди спостерігається різкий стрибок цукру у крові.Отже, при діабеті цей вид ласощів заборонено.

Як діє шоколад на організм?

Сучасна медицина стверджує, що шоколад: зміцнює кровоносну систему, покращує пам'ять, підвищує настрій, підвищує імунітет, підвищує стійкість нервової системи, є джерелом енергії, містить у собі необхідні для людини вітаміни (А, В, Е) та мікроелементи.

admin

6959 Post

Related Posts