Чому біле вино охолоджують? А червоне ні?

Якщо охолоджувати червоне вино, то його смак може здатися трохи кислішим, ніж слід. При цьому білі вина при кімнатній температурі поводяться дещо «мляво», їх смак недостатньо яскраво виражений. May 8, 2561 BE

Яке вино слід охолоджувати?

Так, трохи (до 17-18 градусів) коштує охолоджувати найкращі червоні вина, з тонким і складним букетом, наприклад, з найкращих господарств Бордо та Бургундії. Трохи сильніше охолоджуються менш цікаві вина, Наприклад, з Кот-дю-Рон. Прості повсякденні треба охолоджувати ще сильніше, аж до 13-14 градусів.

Навіщо потрібно охолоджувати вино?

Охолоджувати Правильно підібрана температура дозволить смаку та аромату вина розкритися. Якщо охолодити напій сильніше, ніж потрібно, ви, напевно, відчуєте недоречну кислинку, при цьому занадто тепле вино здаватиметься міцним і в'язким. Чим молодший вино, тим паче холодним воно подається.

Чи потрібно охолоджувати червоне вино перед вживанням?

Так, легкі червоні вина перед вживанням охолоджують до 12-14 °С. Вина із середнім тілом рекомендується охолоджувати до 15-16 °С. Щодо повнотілих вин і вин багаторічної витримки, їх букет можна відчути охолодивши вино до 16-18 °С.

Чому не можна заморожувати вино?

Жодна заморозка не зможе зберегти карбонізацію, завдяки якій вино і стає ігристим. По-друге, вино містить алкоголь, а отже, не перетворюється на такі ж тверді крижані кубики, як вода.

Чи можна пити червоне вино охолодженим?

Коротко про температуру подачі Зайво тепле червоне вино вразить вас сильним спиртовим ароматом, а ось 10-15 хвилин у холодильнику можуть створити з червоним вином справжнє диво. Однак остерігайтесь занадто охолодженого червоного вина – Воно стає кислим і неприємно-танінним.

Як охолодити вино до 18?

Температура у винних льохах варіюється від 7 до 18 °З. У холодильнику вона підтримується на рівні 2-4 ° С, так що за 40-60 хвилин вино охолоне до необхідної температури. Якщо ви перетримали вино на холоді трохи довше, поставте його в темне прохолодне місце і дайте трохи зігрітися.

Чи можна пити холодне вино?

Золоте правило для вина полягає в тому, щоб уникати екстремальних температур. Іншими словами, не подавайте червоне вино надто теплим, а біле винохолодним. Однак, коли ви сумніваєтеся, завжди краще подати вино трохи прохолодніше, ніж надто теплим. Вино завжди «зігріється» в келиху для вина.

admin

6959 Post

Related Posts