Соки прямого віджиму одержують безпосередньо із свіжих плодів; таку продукцію можна зробити тільки на місці збирання врожаю та в обмежені терміни. Відновлені соки виготовляють не з самих фруктів, а з концентрованих соків, які одержують із свіжих плодів.17-Nov-2020
Зміст:
Якого кольору має бути натуральний гранатовий сік?
темно червоний Колір має бути темно-червоний, іноді з легким коричневим відтінком. Справжній Гранатовий сікзазвичай непрозорий.
Яким має бути склад гранатового соку?
Склад гранатового соку: жири – 0,29 г, білки – 0,15 г, вуглеводи – 13,13 г, вода – 85,95 г, зола – 0,49 г. склад
Мінерали, зміст | від норми | |
---|---|---|
Залізо | 0,1 мг | 1,0% |
Магній | 7,0 мг | 1,8% |
Фосфор | 11,0 мг | 1,6% |
Калій | 214,0 мг | 4,6% |
Що краще сік прямого віджиму чи відновлений?
Відновлені соки можуть здивувати насиченішими смаковими якостями, але справа може бути зовсім не в сировині, а в елементарному застосуванні ароматизаторів. У соках прямого віджиму зберігається набагато більше корисних речовин та вітамінів, які містяться у свіжих плодах.
Як визначити натуральний сік чи ні?
– Найосновнішим тестом «натуральності» соку є перевірка на наявність барвників. Для перевірки соків без м'якоті (виноград, полуниця, яблуко, гранат, брусниця) необхідно взяти півсклянки змішаної з половиною чайної ложки харчової соди. Цей розчин додаємо в сік. Якщо сік став бурим, значить сік без барвників.
Як визначити якісний гранатовий сік?
Колір соку повинен бути червоно-бордовим, дуже насиченим. На сонце сік виглядає напівпрозорим, допускається наявність невеликих частинок та осаду.Дата виробництва має відповідати сезону збору гранатів (з вересня до січня). Цілісний сік прямого віджиму має бути вироблений у місці, де росте гранат.
Який смак натуральний гранатовий сік?
Гранатовий сік – Фруктовий сік, одержуваний пресуванням м'якоті плодів культурного гранату Гранатовий сік має яскраво рожевий або червоний колір і приємний освіжаючий кислосолодкий або кислий смак, іноді трохи терпкий смак.
Що містить натуральний сік?
Згідно з дослідженнями Міністерства сільського господарства США, гранатовому соку містяться наступні вітаміни та мінерали: цукру, кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк, мідь, селен, вітамін С, тіамін, рибофлавін, ніацин, вітамін B6, фолат, холін, вітамін E, вітамін K, жирні кислоти.