Зміст:
Чим небезпечні генетично модифіковані організми?
Вважається, що чужорідна ДНК суто гіпотетично може вбудовуватись у клітини організму або у бактерії, що формують мікробіоту (мікрофлору) кишечника. Однак ДНК, потрапляючи в травний тракт, розщеплюється і втрачає свої властивості кодувати білки.
Як генетично модифіковані продукти впливають на організм людини?
За підсумками дослідження у сотнях наукових праць не знайдено жодних ознак негативного впливу продуктів з ГМ-культур на здоров'я людини. Вживання продуктів з ГМ-культур ніяк не корелює із захворюваннями на рак, ожирінням, діабетом, хворобами ШКТ, захворюваннями нирок, аутизмом та алергіями.
Як ГМО впливає на екологію?
Згідно з новим дослідженням економіста Федеріко Кіліберто з Віргінського університету (США), масштабне поширення генетично модифікованих аграрних культур знижує використання інсектицидів, але підвищує обсяг гербіцидів, що використовуються, оскільки бур'яни стають стійкими до хімікатів.
Чому ГМО це добре?
За даними метааналізу, проведеного у 2014 році, врожайність ГМО-сільгоспкультур рахунок зниження втрат від шкідників на 21,6 % вище, ніж у немодифікованих, у своїй витрата пестицидів нижче на 36,9 %, видатки пестициди знижуються на 39,2 %, а доходи сільгоспвиробників підвищуються на 68,2 %.
Що таке ГМО та чим вона небезпечна?
Що таке ГМО і чим воно небезпечне? Відразу відповімо без інтриг – нічим гмо не небезпечні, тим більшевоно», а «він» чи «вони». ГМО — генетично модифікований організм, тобто організм із внесеними змінами до ДНК.
Що таке живий змінений організм?
Живий змінений організм (ЖИО) Будь-який живий організм, що має нову комбінацію генетичного матеріалу, отриманої завдяки використанню сучасної біотехнології (Стаття 3). Цей термін еквівалентний терміну «генетично модифікований. організм»(ГМО).
Які переваги та недоліки генно модифікованих продуктів?
ГМО: плюси та мінуси (презентація)
Плюси | Мінуси |
---|---|
Стійкість рослин до вірусів, хвороб, шкідників, забруднення | Поразка нешкідливих комах |
Висока врожайність трансгенних рослин | Розвиток алергічних реакцій |
Поліпшення якості сортів рослин | Можливість виникнення мутацій |