Наприклад, якщо в рецептурі тесту для оладок вказано 1⁄2 ч. ложки соди, то її можна замінити 1 ч. ложкою розпушувача. Така заміна – Цілком адекватна, якщо тільки до складу тесту не входить мед – йому потрібна саме сода.
Зміст:
- 1 Що робити, якщо немає соди?
- 2 Що робити якщо немає розпушувача і соди?
- 3 Чим можна замінити розпушувач в Оладдя?
- 4 Чи можна використовувати замість соди розпушувач?
- 5 Що можна використовувати замість соди для млинців?
- 6 Що можна додати до тіста замість соди?
- 7 Як замінити розпушувач содою та лимонною кислотою?
Що робити, якщо немає соди?
Чим можна замінити соду у рецепті
- Розпушувач
- Бікарбонат калію
- Карбонат амонію
- Дріжджі
- Газована вода
- Спирт
- Вершкове масло або маргарин
Що робити якщо немає розпушувача і соди?
Газована вода Розпушувач може замінити звичайне газування, якщо тісто замішується на воді – здобне, заварне, прісне чи інше тісто. Додайте ту кількість газування, скільки потрібно води за рецептом. Щоб посилити її ефект, можна додати у воду щіпкою солі та лимонної кислоти.
Чим можна замінити розпушувач в Оладдя?
Сода + оцет Як замінювати: 1 чайна ложка розпушувача = ½ чайної ложки соди + ¼ чайної ложки столового оцту. Куди додавати: соду – до сухих інгредієнтів, оцет – до рідких або гашену соду – готове тісто.
Чи можна використовувати замість соди розпушувач?
Важливо пам'ятати, що звичайний розпушувач можна використовувати замість соди завжди, а соду замість нього – лише у випадках, коли у складі тесту є кислі продукти. Але треба враховувати, що розпушувач як такий не завжди потрібний: головне – щоб усередині продукту утворилися бульбашки газу, все одно яким способом.
Що можна використовувати замість соди для млинців?
Найпопулярніша заміна харчової соди – пекарський порошок або розпушувач. Головне – дотримуватися пропорцій! Харчова сода (Вона ж – натрій двовуглекислий, бікарбонат натрію) широко використовується у випічці. Соду додають, як правило, в бездрожжеве тісто, а також в тісто для млинців і оладок, довіряючи їй роль розпушувача.
Що можна додати до тіста замість соди?
Часто у рецептах випічки можна, можливо побачити соду. Однак деякі господині не люблять соду в тісті, і замінюють її пекарським порошком або розпушувачем: 1 ч. ложку соди на 2 ч. ложки розпушувача.
Як замінити розпушувач содою та лимонною кислотою?
Найбільш доступний варіант – приготувати суміш, аналогічну промисловому розпушувачу, самому. Для цього вам знадобляться сода, лимонна кислота та пшеничне борошно (або крохмаль). Пропорції такі: п'ять столових ложок соди, три столові ложки лимонної кислоти, 12 столових ложок борошна.