Основу системи живлення гімнастів складають білкові продукти: м'ясо нежирних сортів, птах, риба, яйця, молоко та молочні продукти, бобові. Смажене заборонено. Продукти можна вживати у вареному або тушкованому вигляді. Nov 2, 2556 BE
Зміст:
Що їдять спортивні гімнасти?
Обов'язково в раціоні мають бути кисломолочні продукти низької жирності: кефір, ряжанка, сир і сирні сирки, сир. Як джерела вуглеводів використовуються каші: гречана, вівсяна, пшоняна, рисова. Свіжі овочі та фрукти слід вживати щодня, у кількості 600-800 грамів.
Що не можна їсти художнім гімнасткам?
Особливе місце у раціоні гімнасток займають каші та круп'яні гарніри до основних страв, приготованих із нежирних продуктів. Перевага надається гречаній, перловій, вівсяній крупам. Гімнасткам протипоказані макарони та картопля. Допускається в їжу м'який рис в обмеженій кількості.
Що їдять гімнастки на вечерю?
– обід (14.00-15.00): салат зі свіжих овочів, тушкована кролятина, рис, несолодкий компот із сухофруктів, лимон; – вечеря (18.30-19.30): тушковані овочі, фрукти, морквяно-яблучний сік.
Що не можна їсти гімнастці?
Гімнасткам протипоказані макарони та картопля. Допускається в їжу м'який рис в обмеженій кількості. У системі живлення гімнасток важливе місце займають овочі та фрукти. Рекомендується споживати їх у сирому вигляді або після незначної термообробки.
Яка дієта у балерин?
Дієта балерин заснована на наступних принципах харчування:
- Виключити із раціону смажені, жирні, копчені, мариновані страви;
- Не вживати в їжу напівфабрикати, свіжу випічку та солодощі;
- Повністю виключити сіль;
- Не пити газованих та алкогольних напоїв;
- Не змішувати за один прийом їжі м'ясо та рибу;
Які вітаміни слід пити гімнастки?
Гімнастки, в першу чергу, потребують наступних вітамінах: А, В, В6, РР, С та Е. Не менш важливі мінеральні речовини (солі кальцію та фосфору, солі натрію, калій, магній, залізо). Мінеральні речовини є складовою частиною кісткової системи, регулюють водний обмін, сприяють перенесенню кисню у м'язи.
Як правильно харчуватись гімнастками?
Обов'язково в раціоні мають бути кисломолочні продукти низької жирності: кефір, ряжанка, сир і сирні сирки, сир. Як джерела вуглеводів використовуються каші: гречана, вівсяна. пшоняна, рисова. Свіжі овочі та фрукти слід вживати щодня, у кількості 600-800 грамів.