Чим годують свиней на хамон?

Фермери з Андалусії годують свиней каштанами, щоб робити особливий вид іберійського хамона. Іспанія російською – все про життя в ІспаніїSep 7, 2019

Як називається в'ялений окіст?

Хамон (ісп. jamón «окіст») – Іспанський національний делікатес, сиров'ялений свинячий окіст.

Чим їдять хамон?

Відмінно поєднується з оливками, зеленню, сирами, помідорами, баклажанами, кабачками, квасолею та цвітною капустою, цукіні, картоплею та пастою. Також хамон використовують у салатах, супах, гарячих та тушкованих стравах, куди додають перед самою подачею. Так жир трохи плавиться, але при цьому зберігається оригінальний смак.

Який на смак хамон?

Купили в Іспанії на відпочинку хамон серрано. Їли в готелі нарізаний тоненькими шматочками – смак як в'ялена солона риба, як до пива.

Як робиться іспанський хамон?

Окіст ставлять копитцем вгору на хамонеру і "відкривають" його ножем із коротким лезом – рухом до себе роблять надріз і видаляють шкіру та жир до появи м'яса. Потім хамон нарізають довгим ножем на тонкі, майже прозорі скибочки, не довші за 6-7 см, з невеликою смужкою жиру по краях.

Чим відрізняється хамон Іберіко від Серрано?

Шинка серрано (jamón serrano, «гірський хамон») Виготовляється з білої свинини, яка розлучається і в інших країнах. Іберійська шинка (jamón ibérico, що часто називається «чорна нога» – pata negra) походить від іберійських свиней, родом тільки з Іспанії, таких особин більше немає ніде у світі.

Як називають людину, яка ріже хамон?

У багатьох іспанських сімей є спеціальний пристрій для нарізки хамонаа саме вміння правильно нарізати хамон дуже цінується його аматорами. Людина, яка займається різкою хамона на тонкі скибочки називається кортадором (від cortar – різати).

Скільки коштує 1 кг хамону?

За 1 кг – Від 3 500 до 27 000 рублів в Росії і від 15 до 300 євро в Іспанії За ногу (середня маса 7 кг) – Від 10 000 до 170 000 рублів в Росії і від 105 до 2 100 євро в Іспанії.

admin

6959 Post

Related Posts