Олія покриє шматочки м'яса прозорою тонкою плівкою. Весь сік залишиться всередині, а скоринка на м'ясі вийде рум'яною та ніжною. А річ у тому, що спеції чудово розчиняються в олії, яка виступає в ролі органічного розчинника.
Зміст:
Чи можна маринувати в олії?
Для приготування маринаду, як ви бачите, не потрібно традиційного оцту чи майонезу. В ємність для маринування шашлику вливаємо рослинне масло, всипаємо чорний мелений перець, коріандр або просто спеції для шашлику, сіль за смаком. Маринад добре перемішуємо.
Навіщо потрібен цукор у маринаді?
Якщо ввести невелику кількість речовини до складу маринада, то м'ясо вийде ніжнішим, ароматним і смачним. До того ж, за допомогою цукру можна нейтралізувати можливу кислинку, яка з'являється в результаті додавання оцту. Відмовлятися від нього не варто, адже завдяки цьому продукту шашлики потім тануть у роті.
Чи потрібно додавати воду до маринаду для шашлику?
Для маринада додайте нарізану півкільцями цибулю, воду, олія, сіль, перець. Залишіть маринуватися не менше 6 год. шашлик від маринада і накиньте м'ясо на шампури. Смажте на вугіллі до повної готовності.
Чому в маринад додають олію?
Масло покриє шматочки м'яса прозорою тонкою плівкою. Весь сік залишиться всередині, а скоринка на м'ясі вийде рум'яною та ніжною. А справа все в тому, що спеції чудово розчиняються в оліїяка виступає в ролі органічного розчинника.
Чим можна поливати шашлик під час смаження?
Виявляється, олія! Крім того, що масло чудово зберігає смак і аромат спецій, воно також створює на поверхні м'яса плівку, яка не дає випаровуватися волозі. при жарінні. У гарний маринад олія додається одразу.
Навіщо в м'ясо додають цукор?
Але можна і посилити процес карамелізації, пішовши на невелику хитрість і додавши до м'яса трохи цукру. Він сприяє утворенню хрусткої скоринки і водночас діє як природний розм'якшувач, що робить його незамінним компонентом при приготуванні жорстких шматків.
Що дає цукор у засолюванні м'яса?
Цукор, що є смаковим антагоністом солі, що додається в кількості близько 1-1,5% до ваги. м'ясапом'якшує смак солоних продуктів. Цукор у процесі тривалого посолу м'яса є харчовою основою для специфічної мікрофлори, збільшує осмотичний тиск розсолу, зміщує концентрацію іонів водню.